Deep Live Gathering
Mi vagyunk az élet
A Deep Live Gathering egy nem profit orientált, több helyszínt érintő, offline és online folyamatokat kombináló esemény.

Október 30. és november 5. között arra hívunk benneteket, hogy a világ különböző pontjain találkozzatok egymással a fizikai, a virtuális és a spirituális térben egyaránt.
Az elidegenedés pillanatait éljük: önmagunktól, a közösségtől, a természettől. Magától az élettől.

A digitális valóság leegyszerűsített és elnyomott bennünket. Elpusztítjuk a természeti rendszereket. A háborúkban - szó szerint - megöljük egymást. Elszakítjuk a bizalom kötelékeit, a micélium megtartó és éltető szálait, időben - a generációk között - és térben egyaránt.

Ennek a helyzetnek a felismerése annyira fájdalmas, hogy az igazság elkerülése egy fajta új normává vált. Úgy tűnik, mintha a víz alatt fuldokolnánk, elfelejtve, hogy valahol felettünk van levegő és napfény.

De ez a fény létezik, és nemcsak felettünk, hanem bennünk is van - a szívünkben és a testünkben. Az élet mi magunk vagyunk, és mi magunk vagyunk az élet.

Jelen vagyunk és élünk. Az élet átáramlik rajtunk. Arra hívunk mindenkit, hogy újra kapcsolódjunk az Élethez, és gyűljünk össze a Földön különböző közösségi körökben, egyesítve testünket és szívünket. Hogy emlékezzünk és megtapasztaljuk az intimitást és a bizalmat. Hogy szeressük egymást a szó minden értelmében. Hogy bátorságot találjunk a közösségben, és együtt cselekedjünk az élet, a szeretet és minden érző lény virágzása érdekében.

Arra hívunk benneteket, hogy gyűljetek össze a régiótokban, hogy együtt legyetek, hogy ételt, szavakat és szertartásokat osszatok meg egymással, hogy elfogadjátok az életközpontú világnézetet és megismerjétek a regeneratív életmódot és gyakorlatokat.

Olyan embereket várunk, akik nem tagadják a helyzetet, és készek arra, hogy együtt éljenek és cselekedjenek ebben a világban úgy, ahogyan az van. Különböző foglalkozású és hátterű embereket hívunk meg, különösen aktivistákat, művészeket, kutatókat és az ökoszisztémák védelmezőit, alternatív oktatásban dolgozókat, városi és vidéki közösségek és ökofalvak tagjait, gondolkodókat, filozófusokat és írókat, társadalmi vállalkozókat, hagyományos tudás birtokosait, pszichológusokat és pszichoterapeutákat, kultúrával foglalkozókat, meditációt gyakorlókat, méhészeket, erdőkertészeket, magmegőrzőket és regeneratív mezőgazdaságot folytató gazdákat.
Kiket hívunk?
A folyamat során nem lesznek egyértelmű határok a szervezők és a résztvevők között. Ez az esemény egy közös akció, amelyet minden résztvevő az emberek élő közösségeként határoz meg. A Deep Live Gathering egy nem profit orientált rendezvény, amelyet a Deep Adaptation Forum, a ReLearn, az On the Edge, a Radical Joy for Hard Times és a We Here projektek néhány résztvevője szervez. Az esemény nem részesül a DAF vagy más szervezetek anyagi támogatásában, hanem adományokból finanszírozzák azt. A helyi összejövetelek résztvevőit arra kérjük, hogy fedezzék az étkezési és utazási költségeiket, és segítsenek másoknak, akiknek nincs erre lehetőségük. Kérjük azokat, akiknek módjukban áll, hogy támogassák a Deep Live Gathering-et.
Az eseményről
Program
  A 2023-as Deep Live Gathering időpontja október 30. és november 5. között lesz. Egy adott helyi találkozó tarthat egész héten, vagy néhány napon át, de akár csak egy napig is.

  A program főbb pontjai a következők:

  Október 30. A nyitónap. Bemutatkozás és felkészülés a Föld Szertartásra. Online
  Október 31. (kedd). Samhain és a Föld Szertartás napja. Offline szertartások különböző helyeken
  November 1. (szerda). Az elmélkedés napja. Élmények megosztása a szertartások után. Online
  November 2. (csütörtök). A csend napja. Offline
  November 3. (péntek). A tartalom napja. Online
  November 4. (szombat). A gyülekezés napja.
  • 11:00-11:40 CET Békeimák Kör. Online.
  November 5. (vasárnap). Mi vagyunk az élet. A zárónap. Online
  • 11:00-12:30 CET Az élet többválságokon keresztüli éltetése. Stratégiák: Futni vagy lelassulni? Online.

  A közös online események az európai és amerikai időzónáknak megfelelő napszakban fognak történni (Európa este = Amerika reggel). Minden csoportnak saját offline programja is van, ezt Ti magatok határozzátok meg. A közös programban is vannak terek az online folyamatok számára, amelyeket más csoportokkal és egyénekkel szeretnétek megosztani.

  A Föld Szertartásról

   Október 31-én, kedden lesz a Föld Szertartás napja. Az alábbiakban egy rövid leírás található arról, hogyan tarthattok ilyen szertartást.

   Válasszatok egy olyan, ideális esetben a szabadban lévő helyet, amelyet fizikailag is meg tudtok közelíteni. Ez lehet bármilyen hely, ami felkeltette a figyelmeteket, és amire kíváncsiak vagytok. Akár egy olyan hely is, amely már a pusztulás és az összeomlás jeleit mutatja. Amint azt a mélyalkalmazkodásban részt vevők tudják jól, idővel valószínűleg egyre több ilyen hellyel találkozunk majd, ahogy az éghajlatváltozás hatásai egyre érezhetőbbé válnak, és fontos, hogy a helyet vagy az élőlényt tiszteljük meg mindazért, amit adott, és amit többé már nem képes adni.

   Menjetek el a helyre, és üljetek le egy kicsit a csoporttal együtt. Meséljetek arról, hogy mit is jelent nektek az a hely. Ha új számotokra, akkor mit figyeltetek meg rajta?

   Töltsetek el egy kis időt egyénileg is, felfedezve azt a helyet és kapcsolódva hozzá.

   Gyertek vissza, üljetek le a csoportotokkal, és osszátok meg a többiekkel, amit felfedeztetek.

   Készítsetek a csoporttal együtt egy egyszerű szépségajándékot a hely számára. Sokan úgy döntenek, hogy egy madarat vagy mandalát készítenek a helyszínen talált kövekből, gallyakból és egyéb anyagokból.

   Készítsetek fényképet vagy videót, ha szeretnétek megosztani másokkal azt a november 1-jei online ülésen. Küldjétek el a islander.kpo@gmail.com címre, hogy bekerüljön a megosztásba. Inspirációként láthattok példákat arra, hogyan végezték mások a szertartásaikat: https://radicaljoy.org/discover-stories/

   Ha kíváncsiak vagytok a kifejezetten a Sebzett Helyek számára végzett hasonló Föld Szertartásokra, látogassatok el a következő oldalra: https://radicaljoy.org/practice/

   Az alábbiakban pedig egy, a Föld Szertartásról szóló videót találtok:

   A Föld Meghallgatásáról

    Az egyik gyakorlat, amit a helyi csoportban végezhettek, a Föld Meghallgatása. Ennek a gyakorlatnak a videós bemutatását alább találjátok:
    Mindössze 8-10 generációnyit kell visszamennünk a ma élő európaiak családjában ahhoz, hogy olyan rokonokra bukkanjunk, akik még átélték a természettel, az évszakok ciklusával és a hagyományokkal való szoros kapcsolatot, amelyek valódi élményeket és emlékeket hoztak létre a közösség számára.

    Steffi Bednarek

    Klímaváltozás, széttöredezettség és kollektív trauma

    A Deep Live Gathering 2023 térképe
     A pillangó tulajdonképpen egy olyan hernyó, amely a legmerészebb álmait is túlszárnyalja.

     Darpan

     Song "Metamorphosis"

     Videók az elmúlt évekből


     Néhány dokumentumfilm és felvétel a 2021-2022-es Találkozókon történt eseményekről:

     A Föld Szertartás napja a Lovchen nemzeti parkban, Montenegró csoport, Balkán
     „Az élő hagyomány gyakorlata és a Spirituális Erdők beavatása” Antonina Kulyasovával és Konkankoh Joshuával
     Föld Szertartás - helyi csoportok megosztásai a Radikális Öröm szertartások után
     „Point of Return” dokumentumfilm (ne felejtsd el bekapcsolni a feliratot)
     Gyertek a tűz melegéhez, osszuk meg egymással történeteinket az élet és változás sokféle módjáról. Képzeljük el, hogy ezen beszélgetéseink által gyógyítjuk a múlt sebeit és a könnyeket, amelyeket ez a hatalom és rendszer okozott nekünk. Legyünk egymásnak testvérek, szorítsuk meg egymás kezét és gyújtsuk fel a közösség tüzét, hogy megtaláljuk és megszeressük önmagunkat és mindazt, ami még megmaradt nekünk.

     Skeena Rathor

     Let’s become free together

     Kik vagyunk?

     A Deep Live Gathering nemzetközi csapata

     • Katerina Po
      Gomba-ember. Olyan eszközöket kutatok, amelyek segíthetnek abban, hogy a civilizáció fejlődése az emberközpontú megközelítésről életközpontúvá változzon.
     • Igor Polsky
      A kulturális tanulmányok mestere, a társadalomfilozófia doktora, a mélyalkalmazkodás facilitációs koordinátora, az Orosz Ökofalu és az Ökoinitiatív Unió elnökségi tagja.
     • Dorian Cave
      A Cumbriai Egyetem (Egyesült Királyság) Vezetői és Fenntarthatósági Intézetének PhD kutatója. A szakmák hálózatának kurátora (és megbízott koordinátora) a Deep Adaptation Forum-ban.
     • Peter Levich
      Utazó, életfelfedező, folyamatok, meditatív, szomatikus és spirituális gyakorlatok segítője.

     Kapcsolatfelvétel

     Ha bármilyen kérdésed vagy javaslatod van, örömmel felvesszük veled a kapcsolatot.


     Igor Polsky: igor@deepadaptation.info
     Peter Levich: t.me/peterlevich

      Peter Levich tervezése és képei